Na każdą porę dnia

Lekka Farina Codzienna, która nadaje się do każdej diety i smaków, i nie obciąża organizmu.

Korzyści
Lepsze trawienie
Farina Codzienna pozytywnie wpływa na perystaltytkę jelit, co przekłada się długoterminowo na ogólny stan zdrowotny.
Uczucie lekkości
Farina Codzienna nie jest tak wymagająca dla organizmu, jak np. pełne razowe pieczywa, przez co nie czujemy się ciężko po jej zjedzeniu i nie musimy “chwilę poleżeć”.
Łatwo przyswajalny
Farina Codzienna szybko uwalnia swoje naturalne zdrowie w naszym organiźmie.
Cechy
żytni, graham, z ziarnem
na zakwasie Farina jest na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, a dzięki wytwarzającym się w nim w naturalny sposób enzymom wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
mąka niestandaryzowana z pełnego przemiału Farina jest na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, a dzięki wytwarzającym się w nim w naturalny sposób enzymom wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
długi proces wypieku Farina jest na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, a dzięki wytwarzającym się w nim w naturalny sposób enzymom wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
ekologiczna Farina jest na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, a dzięki wytwarzającym się w nim w naturalny sposób enzymom wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
długo utrzymuje świeżość Farina jest na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, a dzięki wytwarzającym się w nim w naturalny sposób enzymom wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)

bez spulchniaczy, bez drożdży, bez nawozów, bez konserwantów, bez wypełniaczy, wolne od GMO

zwiększa przyswajalność mikroelementów, niska zawartość soli, dużo naturalnych witamin i minerałów, wyjątkowy smak

Skład

woda, mąka ekologiczna niestandaryzowana żytnia typ 720, mąka ekologiczna niestandaryzowana graham typ 1850, słonecznik, sól

500 gram
192 kcal/100 gram

Dlaczego Codzienna?

Farina Codzienna jest dokładnie takim pieczywem, jakie powinniśmy jeść codziennie. Jest idealnie neutralna dla naszego organizmu. Nie obciąża i nie zakwasza jak chleby pełnorazowe, ani nie tuczy, jak chleby pszenne, a przy tym dostarcza pełnowartościowe składniki mineralne i witaminy. Dzięki temu możemy ją jeść o dowolnej porze dnia.
Dodatkowo, jej delikatny smak, wzbogacony słonecznikiem, powoduje, że nadaje się do każdej diety i smaków.

Co warto wiedzieć?

Pozwól świeżej Farinie odparować. Wiemy, że wymaga to silnej woli, w końcu kto nie lubi smaku ciepłego pieczywa, ale proces wypieku nie kończy się na wyciągnięciu bochenka z pieca. Dzięki temu chleb nabierze pełnych walorów smakowych i prozdrowotnych.

Po odparowaniu, polecamy trzymać Farinę w torebce foliowej. Dzięki temu dłużej zachowa miękkość. Natomiast pozostawiona luzem dostojnie zaschnie ­ taką Farinę można wykorzystać na ekologiczną bułkę tartą.

Zamów Farinę.
Sześciopaczek - aby uniknąć kosztów dostawy.

Wypiek i dowóz w każdy piątek.
Zamówienia na wypiek piątkowy: do czwartku do godziny 12.


Napisz Imię, ile i jakich Farin, oraz pod jaki adres:
zamawiam@farina.pl

lub zadzwoń pod numer:
502 590 099


Przyjmujemy zamówienia od minimum 6 sztuk.
Cena sześciopaczki: 42zł
Cena za sztukę: 7zł